Activiteit

Introductiecursus

Op woensdag , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

"Zeg altijd nee en je krijgt een veilig leven. Zeg altijd ja en je krijgt een leven vol avontuur."

─ Keith Johnstone

Improviseren is een kunst die we allemaal verstaan, maar die velen van ons lang geleden vergeten zijn. Net als fietsen verleer je het nooit helemaal, maar naarmate je het meer doet gaat het wel makkelijker af. Iemand die niet opziet tegen improvisatie ziet ook niet meer op tegen een nieuwe functie, een andere woonplaats, het leggen van nieuwe contacten of andere uitdagingen waar de uitkomst onzeker van is.


In deze compacte cursus leer je hoe leuk het is om nieuwe dingen uit te proberen en samen met anderen te spelen. Spelen in de ware zin van het woord. Wedden dat je al meer blijkt te kunnen dan je dacht? Hoewel het doel niet het maken van een voorstelling voor publiek is worden er wel verschillende theaterwerkvormen (o.a. uit theatersport) gebruikt. Deze cursus start op basisniveau dus enige voorkennis of ervaring is niet nodig.

In 8 lessen van 2 uur komen de belangrijkste basisprincipes van (theater)improvisatie aan bod die geoefend worden met dramaoefeningen en klassieke theatersportgames. Hierbij kun je denken aan ‘durven’ te spelen, creatieve processen, het openstaan voor spelaanbod van anderen, lichaamshouding, status, emotie, ruimtegebruik, timing en samenspel.

Na afloop ben je bekend met de beginselen van improvisatietheater, en zul je met plezier uitdagingen aangaan, zelfs als deze een beetje buiten je comfortzone liggen. Deze cursus is een mooie opstap als je verder wilt gaan met improvisatietheater. NB: bij deze cursus is geen les ‘zangimpro’ inbegrepen zoals bij de Basiscursus Theatersport wel het geval is. Als daar voldoende animo voor is kunnen desgewenst extra lessen aan de cyclus toegevoegd worden tot een volwaardige improvisatiecursus.

Deze cursus wordt begeleid door Nico Groenenberg. Ten aanzien van COVID-19 worden de overheidsrichtlijnen voor amateurbeoefening van cultuur nagevolgd. Neem bij vragen hierover gerust contact op.

Locatie: Spaarnestraat 11, 3522 VB Utrecht (gratis parkeergelegenheid)
Tijd: woensdagavond, van 20.00-22.00 uur
Eerste les: 3 november 2021, 20.00 uur
Cursusdata: 3-11, 10-11, 17-11, 24-11, 1-12, 8-12, 15-12, 22-12 2021
Kosten: €145,- (incl. 21% BTW). U-pas budget kan gebruikt worden.
Vragen: info[at]springintheater.nl / 06-34944350
Inschrijven: online inschrijfformulier
Let op: er is een beperkt aantal cursusplaatsen van 10 beschikbaar, en de volgorde van aanmelding is bepalend. Je ontvangt direct na inschrijving een bevestiging per email. Neem contact op indien je binnen een dag nog geen bevestiging ontvangen hebt. Van de cursus ontvang je rond de aanvangsdatum een BTW-factuur die fiscaal aftrekbaar is als studiekosten.

Locatie
Studio Spaarnestraat
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
€145 (inclusief 21% BTW, korting voor U-pas houders
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
start / einde
Gestart op wo 3 november 2021. Beëindigd wo 22 december 2021
Illustration
Studio Spaarnestraat
Deel dit: