Activiteit

Introductiecursus Improviseren

elke Woensdag , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

“Zeg altijd nee en je krijgt een veilig leven. Zeg altijd ja en je krijgt een leven vol avontuur.”

─ Keith Johnstone

Improviseren is een kunst die we allemaal verstaan, maar die velen van ons lang geleden vergeten zijn. Net als fietsen verleer je het nooit helemaal, maar naarmate je het meer doet gaat het wel makkelijker af. Iemand die niet opziet tegen improvisatie ziet ook niet meer op tegen een nieuwe functie, een andere woonplaats, het leggen van nieuwe contacten of andere uitdagingen waar de uitkomst onzeker van is.
 
In deze compacte cursus leer je hoe leuk het is om nieuwe dingen uit te proberen en samen met anderen te spelen. Spelen in de ware zin van het woord. Wedden dat je al meer blijkt te kunnen dan je dacht? Hoewel het doel niet het maken van een voorstelling voor publiek is worden er wel verschillende theaterwerkvormen (o.a. uit theatersport) gebruikt. Deze cursus start op basisniveau dus enige voorkennis of ervaring is niet nodig.
In 8 lessen van 2 uur komen de belangrijkste basisprincipes van (theater)improvisatie aan bod die geoefend worden met dramaoefeningen en klassieke theatersportgames. Hierbij kun je denken aan ‘durven’ te spelen, creatieve processen, het openstaan voor spelaanbod van anderen, lichaamshouding, status, emotie, ruimtegebruik, timing en samenspel.

Na afloop ben je bekend met de beginselen van improvisatietheater, en zul je met plezier uitdagingen aangaan, zelfs als deze een beetje buiten je comfortzone liggen. Deze cursus is een mooie opstap als je verder wilt gaan met improvisatietheater. NB: bij deze cursus is geen les ‘zangimpro’ inbegrepen zoals bij de Basiscursus Theatersport wel het geval is. Als daar voldoende animo voor is kunnen desgewenst extra lessen aan de cyclus toegevoegd worden tot een volwaardige improvisatiecursus.

Andere locatie
Cursus zal deels plaatsvinden op Goylaan 7 en deel in studio Spaarnestraat 1 (Utrecht)
Kosten toelichting
€140,- (U-pas houders kunnen hun budget aanwenden en krijgen 10% korting)
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar

Gestart op wo 9 maart 2022. Beëindigd wo 20 april 2022
Deel dit: