Activiteit

Introductiecursus improviseren

woensdag 7 september 2022 , 20:00 - 22:05 uur
Illustration

Improviseren is een kunst die we allemaal verstaan, maar die velen van ons lang geleden vergeten zijn. Net als fietsen verleer je het nooit helemaal, maar naarmate je het meer doet gaat het wel makkelijker af. Iemand die niet opziet tegen improvisatie ziet ook niet meer op tegen een nieuwe functie, een andere woonplaats, het leggen van nieuwe contacten of andere uitdagingen waar de uitkomst onzeker van is.
 
In deze compacte cursus leer je hoe leuk het is om nieuwe dingen uit te proberen en samen met anderen te spelen. Spelen in de ware zin van het woord. Wedden dat je al meer blijkt te kunnen dan je dacht? Hoewel het doel niet het maken van een voorstelling voor publiek is worden er wel verschillende theaterwerkvormen (o.a. uit theatersport) gebruikt. Deze cursus start op basisniveau dus enige voorkennis of ervaring is niet nodig.
In 7 lessen van 2 uur komen de belangrijkste basisprincipes van (theater)improvisatie aan bod die geoefend worden met dramaoefeningen en improvisatiespellen. Hierbij kun je denken aan ‘durven’ te spelen, creatieve processen, het openstaan voor spelaanbod van anderen, lichaamshouding, status, emotie, ruimtegebruik, timing en samenspel.

Na afloop ben je bekend met de beginselen van improvisatietheater, en zul je met plezier uitdagingen aangaan, zelfs als deze een beetje buiten je comfortzone liggen. Deze cursus is een mooie opstap als je verder wilt gaan met improvisatietheater, bijvoorbeeld met Verdiepend improviseren. NB: bij deze cursus is geen les ‘zangimpro’ inbegrepen zoals bij de Basiscursus Theatersport wel het geval is.

Plaats: Spaarnestraat 11, 3522 VB Utrecht

Tijd: ieder dinsdagavond van 20.00 tot 22.00, eerste les 7-9-2022

Kosten: €135,- . Tarief is inclusief 21% BTW. Wij accepteren U-pas budget, en houders krijgen bovendien aanvullende korting van 20%.

Inschrijven: via het online formulier

Locatie
Studio Spaarnestraat
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
€135 (inclusief 21% BTW, U-pas houders krijgen 20% korting)
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Omschrijving doelgroep 
Deze cursus is voor iedereen (volwassenen) die graag iets makkelijker om wil gaan met veranderingen, of alleen op een ongedwongen manier een groepsactiviteit willen doen.
Deel dit: