Activiteit

Verdiepend improviseren

woensdag 16 november 2022 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Mensen kunnen soms dezelfde dingen doen of woorden zeggen, waarbij de een geloofwaardig is en de ander niet. Wat maakt iemand geloofwaardig? Vooral context en drijfveren zijn belangrijk om de woorden en daden van iemand op waarde te schatten. Ook bij een gespeelde rol op het podium.
 
In deze cursus leer je improviseren met situaties die in het echte leven zouden kunnen gebeuren. De focus ligt op klein en authentiek spel, uitdieping van personages (inclusief drijfveren en valkuilen), samenspel en groepsdynamiek. Daarnaast komen ook theatrale middelen zoals mise-en-scène, fysiek en verbaal spel en ‘kunstgrepen’ om dit aan een publiek te etaleren aan de orde.

Er wordt zowel geoefend met ‘scène starters’ zoals je die kent uit ‘De vloer op’ als met vrije scènes op basis van uiteenlopende spelinput. Voor deze cursus in enige spelervaring vereist (bijvoorbeeld een Introductiecursus Improviseren, Basiscursus Theatersport of andere toneelervaring. In overleg met de groep wordt halverwege de cursus bepaald of er een presentatie of voorstelling gespeeld wordt.

Plaats: Studio Spaarnestraat, Spaarnestraat 11, 3522 VB Utrecht (gratis parkeergelegenheid)

Tijd:  Woendagavond 20.00-22.00 uur

Eerste les: woensdagavond 16-11-2022

Kosten: €170,- (voor 8 lessen, incl. 21% BTW), U-pas houders krijgen 10% korting, en U-pas budget wordt geaccepteerd.

Locatie
Studio Spaarnestraat
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
€170,- (voor 8 lessen, incl. 21% BTW). U-pas houders krijgen korting, en U-pas budget wordt geaccepteerd.
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Deel dit: