Update

Project-update bij Groen Ontwikkelplan Lunetten

Geplaatst op 21 april 2021, 17:56 uur
Project volgens planning

De wandel-enquête is nu een aantal weken in de lucht en kan door bewoners van Lunetten nog tot 1 juni ingevuld worden. Zie ‘Doe mee met de wandel-enquête voor het Groen Ontwikkelplan Lunetten!

Inmiddels is ook de concept Natuurwaardenkaart gepubliceerd (zie afbeelding). Deze concept natuurwaardenkaart is als pdf te downloaden, net zoals de bijbehorende legenda/toelichting.

Deze kaart geeft een beeld van de natuurwaarden van Lunetten.
Natuur is overal te vinden, tussen de stoeptegels, in de tuin en in de parken. Daarom is Lunetten ingedeeld in eenheden; gebiedjes die er ongeveer het zelfde uitzien en waar je een zelfde soort natuur zult vinden. Bijvoorbeeld een bosperceel of een binnentuin. Zo zijn er 18 verschillende type gebiedjes waar bepaalde planten en dieren leven die precies dáár vinden wat ze nodig hebben. 

Zo heeft ieder gebiedje eigen natuurwaarde. Van heel gewoon met algemene soorten tot heel bijzonder met veel verschillende soorten. In de kaart van wit en geel naar groen. De natuurwaardenkaart wordt gebruikt om de kwetsbaarheid in beeld te brengen. Hoe hoger de waarde, des te groter de kwetsbaarheid.  

Lees voor de uitgebreide uitleg de legenda/toelichting.

 

Illustration
Concept Natuurwaardenkaart Lunetten png
Documenten
3 reacties

Eline van de Veen

Ha buurtgenoten, ik heb net de enquete ingevuld voor het Beatrixpark. dat is mijn achtertuin. Als landschapsontwerper en -beheerder wil ik graag af en toe meedenken over dit mooie, cultuurhistorisch en natuurlijk stukje Lunetten.
27-mrt-2021 14:30

Linda Peters

Hallo Eline, wat leuk dat je graag eens meedenkt! Zou je een mailtje willen sturen naar gol@natuurindestad.com? Dan kunnen we je uitnodigen als we het GOL gaan bespreken.
27-mrt-2021 17:37

bericht verwijderd

Martine Sluijs

Hoi hoi, ga hem nog even lopen. In ieder geval ook goed om de verbinding met deze ontwikkelingen te leggen. Kan nl van grote invloed zijn op het ontwikkelplan. https://www.utrech Lees meer
1-mei-2021 08:28

Cees van den Brink

Hoi,
Contact met de Projectmanager Lunettenpark is er, zij is ook zeer geïnteresseerd in het GOL en de Wandel-enquête. Project Lunettenpark richt zich in eerste instantie vooral op Lunet I & II + omgeving aan de andere kant van het spoor, maar de restauratiewerkzaamheden betreffen alle lunetten e Lees meer
7-mei-2021 17:42
Wil je reageren? Meld je dan aan.