Bericht

Lezen in Lunetten: boeken ruilen in de Musketon

Geplaatst op 7 december 2022, 13:03 uur
Illustration

In buurtcentrum de Musketon staat een grote boekenruilkast. Hier kunnen gratis boeken gehaald of geruild worden. Een prachtig concept waar veel mensen uit de wijk gebruik van maken. De boekenkast, vrolijk beschilderd met Free Library, bestaat naar verluidt al zo’n zes jaar. In de Musketon staan de boeken veilig en droog. 

Sinds ik de boekenkast heb ontdekt, loop ik minimaal één keer per week even langs. Het aanbod is wisselend. In de korte tijd dat ik vandaag sta te neuzen, komt er iemand boeken brengen. Weer een ander stuit op iets wat ze precies kan gebruiken en in de bibliotheek niet had gevonden. Een moment van contact. Een kort gesprekje. Een glimlach. 

Zelf breng ik vandaag vijf boeken naar de kast. Eén van de boeken heb ik geleend uit de kast: Hersenschimmen van schrijver J. Bernlef. De auteur geeft een klemmende weergave hoe dementie iemands leven in kan sluipen. Het maakt indruk. 

De overige boeken komen uit mijn eigen kast en zijn allemaal geschreven door Stephen King. Ik heb ze meerdere keren gelezen. Ze mogen nu een ander kippenvel bezorgen. Eén van de boeken heet Misery en is een keer compleet natgeregend toen ik voor het eerst ging kamperen. Wist ik veel dat het in een voortent zo nat kon worden. Het boek ziet er smoezelig uit, maar het verhaal is erg pakkend. Ik ben benieuwd of het boek een nieuwe eigenaar krijgt. 

De boekenkast is te bezoeken gedurende de openingstijden van de Musketon. Daarbuiten zijn er verspreid in de wijk ook diverse minibiebs te bezoeken. Op https://www.minibibliotheek.nl/ zijn diverse minibiebs in Lunetten en omstreken te vinden. 

Tip: zie je de schuine plank op de foto met één boek erop? Til de plank even op, wie weet wat voor een leesavontuur daarachter op je ligt te wachten!

Deel dit:
1 reactie

Nico Groenenberg

di 17 januari 2023 17:48
mooi initiatief