Organisatie

RecycleSint: Tweedehands speelgoed ruilen

Non-profit

RecycleSint komt weer naar de moestuin!


En dat is goed nieuws voor iedereen die gebruikt speelgoed graag een nieuw leven wil geven. Het is dé manier om Sinterklaas (of een ander feest) duurzaam, slim én voordelig te vieren en elkaar, het milieu en andere gezinnen helpen. Iedereen uit Lunetten, Hoograven en omgeving mag meedoen.


Tijdens Recyclesint ruilen we speelgoed, boekjes en spelletjes met elkaar, met gesloten beurs. Het moois dat overblijft wordt gedoneerd aan de voedselbank en andere sociale organisaties. Zo kunnen we samen zoveel mogelijke kinderen van decembercadeautjes te voorzien.


RecycleSint genoot vorig jaar van het oogsten en delen wat je zaait bij de moestuin en gelukkig mogen we ook dit jaar weer gebruik maken van de kantine van Tuinvereniging Utrecht Zuid. Dank jullie wel gastvrije tuinders! 


De speelgoedruilmarkt Utrecht Lunetten vindt plaats op zaterdag 4 november in Tuinvereniging aan de Oude Liesbosweg 15.
Het ruilen is verdeeld in twee delen:
15:00 - 17:00 Speelgoed inruilen voor punten
19:00 - 20:30 Punten inruilen voor speelgoed


Hoe werkt het:  • Iedereen die speelgoed, spelletjes en kinderboeken over heeft waar niet meer mee wordt gespeeld, kan dat inleveren.

  • Je krijgt punten die - ongeveer - de tweedehandswaarde van je speelgoed vertegenwoordigen.

  • Op een later tijdstip mag je voor deze punten nieuw tweedehands speelgoed uitkiezen.

  • Al het ingeleverde speelgoed dat na deze avond overblijft, vindt een nieuwe bestemming. Het wordt uitgedeeld aan (kinderen van) ouders voor wie de cadeautjesmaand financieel moeilijk is op te brengen. Dit gebeurt onder meer via de voedselbank en andere sociale organisaties

  • Je mag daarom natuurlijk ook speelgoed doneren zonder ruilen.

  • Al het speelgoed dat je inlevert moet schoon, heel en compleet zijn om teleurstellingen te voorkomen.


Locatie: De kantine van volkstuinvereniging ATV-Utrecht-Zuid. Oude Liesbosweg 15, 3524 WZ Utrecht. Kom je met de auto, rijd/navigeer dan naar (de hoge huisnummers van) de straat Olympus of naar de straat Etna. Achter de huizen aan de Etna kun je parkeren.

Ken of ben je iemand in financiële nood die geholpen kan worden door RecycleSint? Stuur dan een mailtje naar Recyclesintlunetten@gmail.com

Heb je tijd en zin om mee te helpen op 4 november of op andere momenten? Neem dan ook contact op met Maaike op 06-42224695.


Dus tel je puzzelstukjes na, was de tuinaarde van de knuffels, vouw de ezelsoren in de boeken terug en sorteer het speelgoed voor een tweede speelleven bij een ander kind. We gaan weer ruilen!


 


 

Illustration
 
Documenten
Deel dit: